PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning
Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) er i Lolland Kommune en decentral enhed under Skole og Dagtilbud. PPRs arbejdsopgaver retter sig mod at støtte børn og unge i alderen 0 – 18 år med særlige behov, samt at støtte disse børns forældre, dagtilbud og skoler både i almenområdet og i specialtilbud.
Afdelingen rådgiver og vejleder skoler, dagtilbud og forældre med henblik på at sikre udvikling, læring og trivsel hos børn og unge og understøtte udviklingen af stærke børne- og læringsfællesskaber.
I afdelingen er der ansat følgende personalegrupper:
- Tale-hørekonsulenter
- Læringskonsulenter
- Specialpædagogiske vejledere
- DSA pædagoger
- Psykologer
- Læsekonsulent
- Administrativt personale samt ledere
Lettere behandling
PPR i Lolland Kommune er i fuld gang med at implementere det nye landsdækkende lettilgængelige behandlingstilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel. Tilbuddet er målrettet børn og unge, som står over for lettere psykiske udfordringer såsom angst, stress eller ensomhed.
Tilbuddet er særligt designet til at tage fat i problemerne, inden de udvikler sig til alvorlige psykiske lidelser, som kræver en langvarig behandling. Der vil være mulighed for individuelle samtaler eller gruppeforløb, som hjælper børn og unge med at tackle de udfordringer, de står overfor. Det kan være alt fra problemer med selvværd og identitet til konflikter med venner eller en oplevet pres fra skolen.
Aktuelt er tilbuddet under udvikling og forventes fuldt implementeret medio 2026. Lolland Kommune har indgået samarbejde med STIME i Region Sjælland. Siden bliver løbende opdateret med de forskellige tilbud, der tilbydes.
Det er gratis at benytte tilbuddet, og forældre vil også have mulighed for at modtage rådgivning og støtte.
Som forældre eller ung kan du kontakte os, og vi vil booke jer til en forsamtale, der afklarer om dit barn eller den unge er i målgruppen.
Nuværende tilbud
Cool Kids er et gruppebaseret behandlingsforløb til angsthåndtering for børn og deres forældre, hvor familien får en forståelse for angst og redskaber til at arbejde med angsten. Programmet strækker sig over 10 sessioner a’ 2 timer. Holdopstart forår og efterår.
Når man er angst, er man typisk bange for at gøre ting, som andre børn tager som selvfølge. Man undgår ting, fordi man er bange (fx at tale i timerne, gå til fest eller sove hos sine kammerater). Man kan blive ked af det eller irritabel, hvis man skal gøre ting, man er bange for. Man kan også få forskellige kropslige symptomer, såsom hjertebanken, man kan svede, ryste, få trykken i brystet, ondt i maven eller vejrtrækningsproblemer.
Tilbuddet er et manualisteret behandlingsforløb til børn og unge med tegn på mild til moderat angst/depression. Formålet med forløbet er, at barnets/den unges bekymringer eller tristhed ikke kommer til at fylde for meget og i høj grad påvirker dagligdagen. Barnet/den unge bliver bedre til at forstå og håndtere sine svære tanker og følelser.
Forløb med samtaler. Forældre og barn/ung har tilsammen seks til otte samtaler med en behandler, som de taler med sammen og hver for sig. Barnet/den unge får vejledning og redskaber og øver sig imellem samtalerne på det, der er blevet gennemgået.
I løbet af 2025 og medio 2026 vil følgende tilbud implementeres. Du kan følge med her på hjemmesiden, som løbende vil blive opdateret:
- Forældrepiloterne
Gruppeforløb til forældre med børn (6-10 år) med udfordringer som uro, opmærksomhed eller impulsivitet. - Når tanker
om krop og mad fylder for meget
Forløb for familier med børn og unge (10-17 år) med tidlige tegn på spiseforstyrrelser. - Når svære
følelser fører til selvskade
Forløb til børn og unge (12-17 år) med tegn på selvskadende adfærd. - Når
gentagne tanker og handlinger tager styringen
Forløb for børn og unge (0. klasse-17 år) med milde til moderate tvangstanker og -handlinger.
Kontakt
Skriv til os
Bemærk
Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.Ring til os
Maribo: 54 67 61 21
Nakskov: 54 67 60 25