Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Byggeri Arrangementer, telte og andre transportable konstruktioner

Arrangementer, telte og andre transportable konstruktioner

Information omkring afholdelse af arrangementer og aktiviteter i telte eller andre midlertidige konstruktioner.

Hvad er en transportabel konstruktion?

Telte og andre transportable konstruktioner, som opstilles midlertidigt kan enten være omfattet af krav om byggetilladelse eller certificering. Arrangementer kan kræve byggetilladelse.

En transportabel konstruktion er en flytbar konstruktion, som iht. byggeloven ”gøres til genstand for bygningsmæssig brug”, dvs. at konstruktionen kan anvendes på samme måde som bygninger eller andre permanente konstruktioner.

Transportable konstruktioner kan f.eks. være telte og scener, der anvendes til private fester, firmafester, sportsstævner, koncerter, cirkusforestillinger, byfester, midlertidige lagerpladser og arbejdspladser for en virksomhed.

Større arrangementer kan være camping- og salgsområder, festivaler, loppemarkeder, stævner, spejderlejre og koncerter.


Du finder mange flere informationer herunder

Telte og transportable konstruktioner kræver ikke byggetilladelse, hvis de er certificerede efter reglerne i ”bekendtgørelse om certificeringsordning for telte og konstruktioner”.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at hvis konstruktionerne ikke kan opstilles som beskrevet i certificeringen (f.eks. hvis den angivne afstand til andre bygninger ikke overholdes), så vil det alligevel kræve en byggetilladelse.

Hvis dit telt eller transportable konstruktion ikke er certificeret, så vil det kræve byggetilladelse at opstille følgende:

  1. Alle telte i mere end 1 etage
  2. Mastesejl, parasoller og telte, der ikke er til privat brug, med et samlet areal på mere end 100 m²
  3. Transportable konstruktioner i mere end 1 etage
  4. Scener, herunder automobilscener, der er mere end 1,0 m i højden, uanset om scenen opstilles indendørs eller udendørs
  5. Alle overdækninger over scener, uanset scenens højde, hvis overdækning er mere end 50 m² 
  6. Tribuner, herunder automobiltribuner, der er mere end 1,0 m i højden, målt fra terræn til gulvhøjde
  7. Alle overdækninger over tribuner, uanset tribunens højde, hvis overdækningen er mere end 50 m²
  8. Portaler, med og uden inddækning, der udføres, placeres eller anvendes på en sådan måde, at der ved et svigt kan være risiko for væsentlig personskade
  9. Gangbroer, der er over 1,0 m i højden, med eller uden færdsel under gangbroen, uanset om gangbroen er med eller uden overdækning
  10. Alle overdækninger over gangbroer
  11. Tårne, storskærme, mobilantenner, højtalertårne, skillevægge og lignende selvstående konstruktioner, der udføres, placeres eller anvendes på en sådan måde, at der ved et svigt kan være risiko for væsentlig personskade
  12. Truss-systemer, der udføres, placeres eller anvendes på en sådan måde, at der ved svigt kan være risiko for væsentlig personskade.

Vigtigt!

Ovennævnte konstruktioner må ikke anvendes til overnatning.

Ovennævnte konstruktioner er omfattet af byggeloven og skal opfylde kravene i bygningsreglementet BR18, §6b stk. 3.

  1. Mastesejl, parasoller og telte i 1 etage til privat brug
  2. Mastesejl, parasoller og telte i 1 etage, der ikke er til privat brug med et samlet areal på højst 100 m²
  3. Scener, herunder automobilscener, uanset om scenen opstilles indendørs eller udendørs, der er højst 1,0 m i højden og uden overdækning
  4. Tribuner, herunder automobiltribuner, der er højst 1,0 m i højden, målt fra terræn til gulvhøjde og uden overdækning
  5. Gangbroer m.v. der er højst 1,0 m over terræn og uden overdækning
  6. Skurvogne, letvogne, containere og lignende konstruktioner med ydervægge af fast materiale, som ikke opsættes og anvendes til brug for udførelsen af et byggearbejde i tilknytning til en byggeplads. Bestemmelsen gælder, uanset om konstruktionen er på hjul eller ej. Konstruktionen må ikke anvendes til overnatning
  7. Transportable konstruktioner, der opstilles og anvendes af Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen til deres operationer, øvelser mv.

Vigtigt! 

Ovennævnte konstruktioner må ikke anvendes til overnatning.

Ovennævnte konstruktioner er omfattet af byggeloven og skal opfylde kravene i bygningsreglementet BR18, §6b stk. 3, selvom det ikke kræver tilladelse.

Hvis du opstiller konstruktioner, der ikke kræver byggetilladelse, men som skal anvendes til flere end 150 personer, så skal du være opmærksom på, at du skal sende oplysninger om opstilling af konstruktionen til Lolland Kommune, byggeri@lolland.dk, senest 4 uger før opstilling. Der skal fremsendes oplysninger om brugen og indretning.

Hvis der ikke til certifikatet er tilføjet en godkendt pladsfordelingsplan, og du ikke har en tidligere pladsfordelingsplan, der er godkendt af myndigheden, skal din pladsfordelingsplan godkendes hos Lolland Kommune eller udfærdiges af en certificeret brandrådgiver. Pladsfordelingsplanen viser inventaropstilling i teltet. Planen skal sikre at inventaret opstilles, så det f.eks. ikke hindrer personer i at flygte ud i tilfælde af brand. Bilag 11c i bygningsreglementet, BR18, er en vejledning til udarbejdelse af pladsfordelingsplan.

Alle transportable konstruktioner, certificeret eller ej, der skal opstilles mere end 6 uger kræver altid byggetilladelse.

Midlertidige, større arrangementer til flere end 150 personer kan kun etableres uden en byggetilladelse, hvis bilag 11 og bilag 11a til kapitel 5 - Brand i bygningsreglementet overholdes.

Midlertidige, større arrangementer til max. 150 personer er ikke omfattet af bygningsreglementet og kan afholdes uden tilladelse fra byggemyndigheden.

Vigtigt!

Ved arrangementer til mere end 150 personer, hvor bilag 11 og 11a overholdes, skal der sendes oplysning (arrangementsplan) om arrangementets indretning og områdets placering til kommunen senest 4 uger for afholdelse af arrangementet på byggeri@lolland.dk. Se bilag 11a i bygningsreglementet.

Ved arrangementer til flere end 150 personer, kan det forventes, at Lolland Falster Brandvæsen vil foretage et brandsyn, inden arrangementet afholdes.

Er dit arrangement tilbagevendende og kræver byggetilladelse, så skal du være opmærksom på, at der skal søges byggetilladelse hver gang.

Byggetilladelse søges via den digitale ansøgningsportal Byg og Miljø.  Ansøgningstypen Transportable konstruktioner finder du under punktet Andre byggearbejder på listen over ansøgningstyper i Byg og Miljø.   

Vigtigt!

Lolland Kommune opkræver gebyr for sagsbehandling af byggetilladelser. Byggesagsgebyret afregnes pr. forbrugt time. 

Find lovgrundlag og vejledninger her

Kontakt

Byggeri og Ejendomme

Teknik- og Miljømyndighed
Fruegade 7, 4970 Rødby
byggeri@lolland.dk

Ring til os

Bemærk

Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
lolland@lolland.dk

Telefontider

Mandag - onsdag8:00 - 15:00
Torsdag8:00 - 17:00
Fredag8:00 - 13:00


Nyttige links