Hverdagen med demens
Har du demens, kan du her finde information om din sygdom og få gode råd til at håndtere hverdagen.
Som supplement til kommunale og frivillige tilbud finder du her en række hæfter med gode råd og vejledning.
Det er en alvorlig sag at få stillet en demensdiagnose - både for dig, der har en demenssygdom og for dine pårørende. Men du og dine pårørende er ikke alene. Undervisning, støtte og vejledning for både personer med demens og pårørende er ét af de initiativer, der er lagt vægt på i National Demenshandlingsplan 2025.
Et godt liv med demens
Et godt liv med demens forudsætter, at du bliver mødt med forståelse fra dine omgivelser. For selvom hukommelsen svigter, og det med tiden kan blive svært at udtrykke sig, kan du fortsat have et aktivt liv og deltage i socialt samvær. Åbenhed om sygdommen og de udfordringer og forandringer, det giver i hverdagen, giver dig bedre muligheder for at bevare relationer til venner og familie samt få forståelse, støtte og opbakning.
Hjælp til hverdagen
Hæfterne er udarbejdet til at blive brugt på foredrag, kurser og samtalegrupper for mennesker med demens, men du kan også have glæde af hæfterne, selvom du ikke deltager i nogen af delene.
Når en demenssygdom udvikler sig, kan det nogen gange give udfordringer i hverdagen. Udfordringer som gør, at personen med demens ikke længere kan gøre de ting de altid har gjort og holder af.
Der findes forskellige hjælpemidler og teknologiske løsninger, som i nogle tilfælde kan hjælpe, så personen kan blive ved med at gøre de ting, de holder af, og leve det liv, de gerne vil leve – længere end ellers. Det kunne f.eks. være hjælpemidler til påmindelser (f.eks. til medicin), gps-funktioner, tyngdeprodukter m.v.
I Lolland Kommune har du mulighed for i en periode at låne udvalgte hjælpemidler og teknologiske løsninger, for at se om de kan hjælpe med de udfordringer, som følger med en demenssygdom. Efter endt afprøvning, evaluerer du sammen med en demenskonsulent om hjælpemidlet har gjort en forskel i forhold til de udfordringer, du oplevede. Demenskonsulenten vil også kunne guide dig til hvor og hvordan du kan anskaffe hjælpemidlet, hvis du ønsker det.
Hvis du ønsker at afprøve hjælp til hverdagen, kan du enten kontakte Lolland Kommunes demenskonsulenter, eller du kan her læse mere om hjælpemidler, og hvordan du evt. kan ansøge.
Læs mere om demenskonsulenterne
Sammen med demenskonsulenten eller visitator, kan du tage en snak om de udfordringer, du oplever, og om der måske findes et hjælpemiddel som gøre det nemmere at håndtere hverdagens udfordringer.
Kontakt
Ring til os
Skriv til os
Bemærk
Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.Når du ringer
Ældre & Sundheds Telefon- og Borgerbetjening viderestiller til relevant medarbejder eller område.
Telefonen hos Ældre & Sundhed besvares af vagttelefonen uden for de almindelige telefontider.