Økonomisk støtte til efterskoleophold
Har du forældremyndigheden over en ung, som ville have gavn af at komme på efterskole? Men har du ikke råd til at betale for opholdet, så kan kommunen i særlige situationer yde økonomisk støtte til efterskoleopholdet.
Du kan få økonomisk støtte til dit barns efterskoleophold, hvis du ikke selv har tilstrækkelige midler til at dække udgiften, og hvis der foreligger en vurdering om, at dit barn har et særligt behov for støtte.
Få flere informationer om økonomisk støtte til et efterskoleophold
Du kan få økonomisk støtte til de udgifter, der er direkte forbundet til efterskoleopholdet. Det kan f.eks. være:
- Indmeldelsesgebyr
- Opholdsbetaling
- Transportudgifter ved ud- og hjemrejse
- Studietur / Udlandsrejser
- Diverse udgifter forbundet med opholdet
Lolland Kommune foretager altid en konkret og individuel vurdering af, hvilken økonomisk støtte en familie kan modtage. Nogle vil få dækket hele opholdsbetalingen, mens andre vil modtage et tilskud. Der kan også være tilfælde, hvor familier selv skal betale for transportudgifter eller udlandsrejser, hvor andre vil få det dækket.
Når Lolland Kommune vurderer, at et efterskoleophold er en nødvendig forandring for den unge, så skal der ske en såkaldt ”økonomisk trangsberegning”.
Dette betyder, at Lolland Kommune anmoder om dokumentation for familiens indtægter og udgifter, og vurderer det disponible beløb, når rimelige faste udgifter er betalt.
På baggrund af det disponible beløb, vil Lolland Kommune beregne, hvor meget økonomisk støtte du kan få.
Du skal være forældremyndighedsindehaver for at kunne søge om økonomisk støtte til den unges efterskoleophold.
Hvis du er inden for målgruppen i forhold til at søge økonomisk støtte til dit barns efterskoleophold, er det vigtigt, at du kontakter Børn- og Ungerådgivningen for nærmere information og ansøgning.
Kontakt Børn- og Ungerådgivningen
Telefon: 54 67 60 06
Send sikker post til Børn- og ungerådgivningen via digital post
For at Lolland Kommune kan finde ud af, om den unge har et særligt behov for støtte, indhenter kommunen oplysninger om familien og den unge i forhold til trivsel, udvikling og adfærd. Oplysningerne indhenter kommunen for at vurdere, om der er væsentlige familiemæssige, sociale eller udviklingsmæssige problematikker i den unges hverdagsliv, som viser et behov for en indsats, for at der sker en nødvendig forandring for den unge.
Hvis Lolland Kommune vurderer, at der er et særligt behov for støtte, så skal kommunen efterfølgende finde ud af, om et efterskoleophold på en udvalgt efterskole vil skabe den nødvendige forandring.
Hvis Lolland Kommune vurderer, at et efterskoleophold ikke er løsningen, så vurderer kommunen i stedet, om der er behov for en anden støttende indsats i henhold til barnets lov.
Økonomisk støtte til et efterskoleophold er ikke muligt, hvis det udelukkende skyldes den unges faglige udfordringer. Disse skal løses inden for rammerne af undervisningslovgivningen.
For at finde den efterskole, der passer bedst til de nødvendige forandring, som den unge har brug for, kan du læse mere om hvilke efterskoler der findes i Danmark.
Der er forskellige muligheder for at søge om anden økonomisk støtte.
Priserne for efterskoleophold er meget forskellige fra skole til skole, hvorfor vi anbefaler, at du kigger grundigt før valg. Benyt ”prisberegner” på Efterskolernes hjemmeside under Efterskoleforeningen - for at beregne, hvad den endelige egenbetaling til den valgte efterskole bliver, når statens elevstøtte er fratrukket. Statens elevstøtte gives til alle efterskoleelever med dansk statsborgerskab.
Under Efterskoleforeningen kan du også læse om lokal efterskolestøtte, som du kan søge på den efterskole, du har valgt.
Familier med meget lav indkomst kan søge om forskellige stipendier hos blandt andet
Efterskoleforeningen og Egmontfonden.
Bevilling af økonomisk støtte til efterskoleophold sker efter barnets lov § 35, stk. 2 og stk. 4.
Kontakt
Børn, Unge og Familie
Jernbanegade 7, 4930 MariboRing til os
Bemærk
Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.Når du ringer
Callcentret viderestiller til relevant medarbejder eller område.
Udenfor åbningstid
Hvis du står i en situation, hvor et barn eller en ung er udsat for akut fare eller på anden måde har brug for akut hjælp uden for kommunens telefon/åbningstid, skal du ringe til Sydsjælland og Lolland-Falsters politi på 114. Politiet sætter dig i forbindelse med den sociale døgnvagt.