Regnvand for virksomheder
Virksomheder, som afleder overfladevand til kloaksystemet, vandmiljøet eller jorden (nedsivning), skal have en spildevandstilladelse.
Overfladevand
Overfladevand der stammer fra udendørsarealer, hvor der er oplagsplads eller foregår aktiviteter der kan forurene overfladevandet, skal som udgangspunkt ledes til spildevandsledningen. I nogle tilfælde vil Lolland Kommune kræve, at overfladevandet renses (f.eks. sandfang, olieudskillere m.m.) inden afledning. Overdækning af arealer kan være en løsning for at undgå forurening af overfladevand.
Overfladevand, der ikke er forurenet, skal som udgangspunkt ledes til regnvandsledningen, hvis virksomheden ligger i et separatkloakeret opland eller til fællesledningen, hvis virksomheden ligger i et fælleskloakeret opland. Alternativt kan vandet håndteres på egen grund ved f.eks. nedsivning.
Hvis virksomheden ligger i et område uden offentlige regnvandskloakker, kan overfladevandet udledes til vandmiljøet (søer, vandløb havet mv.) eller nedsives. Det kan være nødvendigt, at overfladevandet renses inden det kan udledes ellers nedsives.
Muligheden og behovet for håndtering og eventuel neddrosling af overfladevandet på egen grund skal vurderes af hensyn til kapaciteten af forsyningens ledningsnet eller vandmiljøet.
Information om ansøgning og færdigmelding
Der skal indsendes en ansøgning om tilslutning, nedsivning eller udledning af overfladevand.
Virksomheder som er opført på bilag 2 i godkendelsesbekendtgørelsen samt virksomheder omfattet af bekendtgørelse om virksomheder, der forarbejder emner af jern, stål eller andre metaller og virksomheder omfattet af bekendtgørelse om miljøkrav for mellemstore fyringsanlæg skal ansøge om spildevandstilladelse via Byg og Miljø. Desuden skal virksomheder, som er opført på bilag 1 i godkendelsesbekendtgørelsen søge via Byg og Miljø, hvis spildevandet skal udledes til vandmiljøet.
Andre virksomheder kan ansøge ved at sende en ansøgning til Lolland Kommune på spildevand@lolland.dk. Ansøgningsskemaer kan evt. rekvireres hos Lolland Kommune
Når du har indsendt en ansøgning, gennemgår kommunen den og anmoder evt. om supplerende spørgsmål, hvis ansøgningen ikke vurderes fuldt oplyst. Derefter udarbejder Lolland Kommune et udkast til spildevandstilladelsen, som virksomheden og Lolland Forsyning A/S (ved tilslutning til offentlig kloak) får i høring. Her kan parterne komme med bemærkninger til udkastet inden for en nærmere fastsat tidsfrist. Efterfølgende færdiggør kommunen tilladelsen og meddeler den.
En ansøgning skal indeholde oplysninger om:
Hvordan overfladevandet påtænkes håndteret:
Udledning til vandmiljøet
Tilslutning til offentlig kloak
Nedsivning
Størrelse af befæstet areal
Type belægning og areal for hver type belægning
Beskriv hvilke arealer og aktiviteter overfladevandet kommer fra
Eventuelt dimensionering af bassin eller anden forsinkelse hvis relevant
Eventuel (for)rensning af vandet inden tilslutning/udledning
Ved udledning til vandmiljøet: oplysninger om hvor vandet ønskes udledt til
Kloaktegninger over virksomhedens afløbssystem frem til tilslutningsstik/udledningspunkt skal vedlægges
Alt arbejde der involverer kloakker, spildevand og regnvand, skal udføres af en autoriseret kloakmester. Visse dele af arbejdet kan udføres af ikke autoriserede personer, men dette skal aftales med den pågældende kloakmester.
Efter udført kloakarbejde skal kloakmesteren færdigmelde arbejdet til Lolland Kommune. Færdigmeldingen skal være bilagt en målsat kloaktegning, der viser afløbssystemet på ejendommen. Kloaktegningen skal være dateret, underskrevet, stemplet eller på anden måde påført oplysninger om, hvem der har lavet den.
Autoriserede kloakmestre
Listen over autoriserede kloakmestre findes på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside (sik.dk).
Yderligere information
Hvis du har spørgsmål til noget, vedr. udfyldelsen, kan du kontakte Teknik og Miljø via denne mailadresse spildevand@lolland.dk
Kontakt
Ring til os
Bemærk
Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.Når du ringer
Callcentret viderestiller til relevant medarbejder eller område.