Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Organisation Børn, Unge og Familie

Børn, Unge og Familie

Børn, Unge og Familie består af 5 decentrale enheder samt en stab som understøtter ledelsen.

Administration

Jernbanegade 7
4930 Maribo
Telefon: 54 67 67 67

Sektorchef for Børn, Unge og Familie

Lotte Christensen
Telefon: 54 67 65 02

Souschef for Børn, Unge og Familie og leder af Børn og Ungerådgivningen

Michael Vinter Hansen
Telefon: 54 67 65 01

Direktør for området

Rikke Jensen

Om Børn, Unge og Familie

Sektoren har ansvaret for en bred vifte af opgaver og projekter relateret til børn og unge i alderen 0-23 år, og endda op til 25 år gennem Ungeindsatsen KUI.

Dagtilbuds- og skoledelen hører under Skole & Dagtilbudssektoren.

Børn, Unge og Familie omfatter ca. 200 medarbejdere fordelt på 5 enheder.

Børn- og Ungerådgivningen

Børn- og Ungerådgivningen er specialiseret og aldersopdelt i børn- og ungeteams, handicapteam, familieplejeteam og administrationsteam.

Børn- og Ungerådgivningen har flere forskellige tilbud til hvad der kan hjælpe og støtte, alt efter hvad problemet er i familien eller hos barnet/den unge.

Der arbejdes med tidlig indsats, bl.a. i form af samtaleredskabet Familiedialog.

Få mere information om Børn- og Ungerådgivningen her

Kontakt

Mandag-fredag fra kl. 9:00-15:00 på telefon 54 67 67 67.

Send sikker post til Børn- og Ungerådgivningen (borger.dk)


Souschef og daglig leder af Børn- og ungerådgivningen
Michael Vinter Hansen
Telefon: 54 67 65 01

Teamleder for Børn- og ungerådgivningen Øst
Vakant

Teamleder for Børn- og ungerådgivningen Vest og Handicapteamet
Lisa Schmidt-Hansen
Telefon: 54 67 60 01

Teamleder for Familieplejen og Specialfagligt Team
Mia Jensen
Telefon: 54 67 72 24

Familiecenter Toftegård

Familiecenter Toftegård er den afdeling som sagsbehandlerne i Børn- og Ungerådgivningen henviser til for at modtage støtte, behandling, rådgivning og andre former for tilbud til og for børn, unge og familier.

Familiecentret varetager 95% af opgaverne der er brug for i Lolland kommune og har en bred faglighed med mange muligheder for forskellige tiltag.

Familiecentret har et bredt antal ansatte med forskellig faglighed som giver muligheder for forskellige ting.

Blandt andet arbejder de med familier, hvor børnene er udsatte for svigt der skader deres trivsel, udvikling og sundhed, og/eller hvor forældrene ikke uden hjælp kan skabe de nødvendige rammer for børnenes opvækst. Der arbejdes med hele familien, men med primært fokus på børnene.

Få mere information om Familiecenter Toftegård

Kontakt

Kontakt til Familiecenter Toftegård kan kun ske via en sagsbehandler i Børn- og Ungerådgivningen.

Decentral leder for Familiecenter Toftegård
Diana Christensen
Telefon: 21 26 81 61

Sundhedstjenesten

Sundhedstjenesten varetager forebyggende og sundhedsfremmende sundhedsydelser til børn og forældre, til alle dagtilbud og skoler, samt andre tværgående samarbejdspartnere indenfor børne- og ungeområdet. Sundhedstjenestes fokus er gravide, børn og unge samt deres forældre, og varetager opgaver af både generel og individuel karakter.

Få mere information om Sundhedstjenesten

Kontakt

Sundhedsplejersketelefon - til henvendelser af forældre, sygehus og samarbejdspartnere.

Mandag-fredag fra kl. 8:15-9:00 på telefon 54 67 60 50.

Send sikker post til Sundhedstjenesten (borger.dk)

Decentral leder for Sundhedstjenesten
Gitte Jonna Thorsen
Telefon: 54 67 69 37

Tandplejen

Tandplejen Lolland holder til på Sundhedscentrene i henholdsvis Maribo og Nakskov.

Der tilbydes tandpleje til alle bosiddende børn/unge fra 0-21 år.

Barnet/den unge bliver automatisk indkaldt til den klinik der er tættest på, men det er frit om man vil benytte Nakskov eller Maribo.

Det er muligt for borgerne selv at booke tid via Tandplejens bookingsystem, hvor man også kan læse barnets/den unges journal.

Tandplejen bevilliger privat tandpleje til børn/unge under 16 år med tilskud på 65%. Fra 16 år kan vælges privat tandlæge uden egenbetaling. Vælger man privat tandpleje skal det meddeles til Tandplejen Lolland

Ved større afvigelse i tændernes frembrud henvises til specialtandlæge som ser alle børn i 4-5. klasse med henblik på tandregulering.

Specialtandpleje kan tilbydes til sindslidende, udviklingshæmmede m.fl. der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne. og ungdomstandplejen, voksentandplejen eller omsorgstandplejen.

Omsorgstandpleje kan tilbydes til borgere, der på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne ikke kan benytte voksentandplejen i privat tandlægepraksis.

Få mere information om Tandplejen

Kontakt

Klinikken har åbent alle hverdage.

Mandag - Onsdag fra kl. 8:00 - 15:00.
Torsdag fra kl. 10:00 - 17:00.
Fredag fra kl. 8:00 - 15:00

Ved nødbehandling kan ringes til klinikken på telefon 54 67 75 55 for at bestille tid.

Decentral leder for Tandplejen
Merete Stenstrup
Telefon: 54 67 75 50

Ungeindsatsen KUI

Ungeindsatsens opgave er, at koordinere indsatsen på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet for unge op til 25 år, der har behov for støtte til at blive klar til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i job.

Vores ambition er, at unge, der ikke tager den direkte vej efter grundskolen, og den unges forældre skal møde kommunen som én samlet instans på tværs af kommunale opgaver. Én gennemgående ungeguide skal give de unge oplevelsen af at have én kontakt til kommunen. Ungeindsatsen skal desuden lave målgruppevurdering til den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU). Ungeindsatsen er inddelt i 4 specialiserede teams.

UU-vejlederne bidrager til, at valg af uddannelse og erhverv bliver til størst mulig gavn for den enkelte og for samfundet, herunder at alle unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse. Vejledningen målrettes unge, som har vanskeligheder ved at vælge, påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv.

Ungeguiderne kan tildeles til elever i 8., 9. og 10. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde eller gennemføre en ungdomsuddannelse, indtil den unge er forankret i uddannelse eller beskæftigelse. Ungeguideordningen kan genetableres, hvis den unge falder fra sin uddannelse eller bliver ledig, indtil vedkommende er fyldt 25 år.

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge. SSP samarbejder derfor med andre enheder/institutioner som politi, uddannelsesinstitutioner, sagsbehandlere, skoler, Helhedsplanen, foreninger, natteravnene, Kultur og fritid, Broen, brandkadetterne, alkohol & familie og CTR- Center for trivselsundervisning. SSP+ henvender sig til voksne over 18 år.

Rusmiddelkonsulenterne giver rådgivning og vejledning i forhold til unge og deres brug af rusmidler, af forældre, pårørende, lærere mv. til unge med et brug af rusmidler. Desuden forebyggelse- og undervisningsrelaterede opgaver.

Få mere information om Ungeindsatsen KUI

Decentral leder af Ungeindsats KUI
Ole Larsen
Telefon: 21 77 81 45

Staben

Arbejdsopgaverne i staben varetages inden for alle sektorens områder. Staben understøtter med faglighed inden for udvikling, lovgivning, politisk betjening, styring og ledelsesinformation, økonomi mv. samt understøtter sektorchefen og lederne.

Kontakt

Børn, Unge og Familie

Jernbanegade 7, 4930 Maribo

Ring til os

Bemærk

Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.

Telefontid

Når du ringer

Callcentret viderestiller til relevant medarbejder eller område.

Udenfor åbningstid

Hvis du står i en situation, hvor et barn eller en ung er udsat for akut fare eller på anden måde har brug for akut hjælp uden for kommunens telefon/åbningstid, skal du ringe til Sydsjælland og Lolland-Falsters politi på 114. Politiet sætter dig i forbindelse med den sociale døgnvagt.

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
lolland@lolland.dk

Telefontider

Mandag - onsdag8:00 - 15:00
Torsdag8:00 - 17:00
Fredag8:00 - 13:00


Nyttige links