Udviklingsplan for Lollands Sydkyst
Udviklingsplanen sætter en ny retning for Danmarks længste sydvendte kyststrækning.
Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i år 2030? Og i 2050? Hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder?
Det og meget mere sætter den strategiske udviklingsplan for Lollands sydkyst en retning for.
Potentialet er stort
Lolland Kommune har Danmarks længste sydvendte kyststrækning. Her kan man bade med solen i ansigtet – ikke i ryggen – og med en række attraktive turistattraktioner lokalt og den kommende forbindelse over Femern Bælt har området potentiale til at udvikle sig til en kystdestination i international topklasse.
Flere overnatningstilbud
Lolland Kommune har lige nu knap 1 mio. overnattende gæster pr. år. Målet er, at det tal skal være fire gange så højt i 2050. En af de vigtigste forudsætninger for, at det kan lykkes er, at Lolland får et væsentlig større og mere varieret udbud af overnatningstilbud. Fra hoteller og ferieresorts til sommerhuse og glamping.
Med flere forskellige tilbud hele året rundt, vil både gæster og lokale få mere at opleve i vores område også uden for den almindelige sæson.
Det nye forland
I området vest for Rødbyhavn er der allerede nu ved at blive lavet et helt nyt strandareal med sand fra Femernbyggeriet. Det bliver dobbelt så stort som Amager Strandpark, og skal ifølge planen rumme både en naturstrand, en aktivitetsstrand, en lagune og et klitlandskab. Området er 550 meter bredt og giver plads til, at der kan laves nye former for både naturrum og bebyggelse.
Det nye forland ligger attraktivt med strand mod syd og et naturområde med ferskvandssøer mod nord. På stranden bliver der plads til både at bade, lege eller surfe, og længere inde mod land kan der opføres nye ferieresorts og overnatningsmuligheder. Naturligvis godt integreret i naturen med grønne kiler imellem.
Fra Hyllekrog til Nakskov
Området ved Rødbyhavn er ikke det eneste område, som planen sætter retning for – Den dækker den fulde kyststrækning fra Hyllekrog i øst til Nakskov i vest, med særligt fokus på Kramnitze/Hummingen, Dannemare, Vindeholme Skov, Albuen og Nakskov. Indsatserne er desuden tænkt sammen med de ambitiøse udviklingsinitiativer, der allerede er sat i værk i Nakskov, som en del af projektet Nakskov 2030.
Om planen
Den strategiske udviklingsplan er blevet til med støtte fra Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania. Den er udarbejdet af Bark Rådgivning, EFFEKT Arkitekter, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies.
Der har undervejs været en tæt dialog med en bred vifte af aktører og interessenter i området. Herudover er både de indledende tanker og den færdige plan præsenteret på to borgermøder, hvor flere hundrede deltagere har haft mulighed for at kommentere på indholdet og stille spørgsmål til planen både fysisk og online.
Kontakt
Mette Boje Madsen
Telefon: 29 42 73 03 | Mail: lollandssydkyst@lolland.dk