Strategien for tidlig indsats medvirker til, at børn og unge oplever at blive hørt, inddraget og hjulpet. Målet er at skabe en stærk næste generation i Lolland Kommune gennem en kvalificeret og fælles indsats for børn, unge og deres familier og dermed de opvækstbetingelser og den trivsel, sundhed og læring, der skal til for at klare sig godt ind i voksenlivet. Strategien er bygget op om tre pejlemærker:
- Tidlig opsporing: Alle børn og unge skal opleve, at de får støtte og hjælp, når de har problemer i livet. Som kommune skal vi handle, når et barn viser tegn på begyndende mistrivsel eller bekymrende udvikling.
- Sammenhæng i indsatsen: Alle børn og unge skal opleve, at de fagpersoner, der samarbejder om deres trivsel og udvikling, bidrager til en sammenhængende indsats. En sammenhængende indsats betyder, at vi som kommune tilstræber at koordinere den samlede mængde af indsatser i forhold til det enkelte barns hele situation.
- Inddragelse af forældre og børn: Alle børn og unge skal opleve, at de får støtte og hjælp, når de har problemer i livet. Som kommune skal vi handle, når et barn viser tegn på begyndende mistrivsel eller bekymrende udvikling.
Strategien for tidlig indsats er én af fire strategier, der har den Sammenhængende Børnepolitik som paraply.
Vedtaget på Børne- og Skoleudvalgsmødet 3. december 2020.
Kontakt
Børn, Unge og Familie
Jernbanegade 7, 4930 MariboRing til os
Bemærk
Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.Når du ringer
Callcentret viderestiller til relevant medarbejder eller område.
Udenfor åbningstid
Hvis du står i en situation, hvor et barn eller en ung er udsat for akut fare eller på anden måde har brug for akut hjælp uden for kommunens telefon/åbningstid, skal du ringe til Sydsjælland og Lolland-Falsters politi på 114. Politiet sætter dig i forbindelse med den sociale døgnvagt.